Tälj en sked- ABF, Göteborg

Tälj en sked- ABF, Göteborg

Tälj en sked- ABF, Göteborg

60 60 people viewed this event.

Tillverka en egen sked i trä! Kursen riktar sig till transpersoner, icke-binära och kvinnor. Du får under en helg testa tälja med yxa, bandkniv och täljkniv. Vi kommer att gå igenom täljgrepp, var du får tag på ämne, förvaring, torkning, ytbehandling och säkerhet. Du kommer få instruktioner i hur du täljer en sked. Denna kurs passar både dig som aldrig hållit i en kniv och dig som har lite mer erfarenhet. 

Upplägg

Utgångspunkten i ABFs kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.  Både nybörjare och erfarna hantverkare är välkomna!

Ledare

Ledare är Lova Öberg som är finsnickare, utbildad vid Stenebyskolan. Tillsammans med hennes fru Helén driver de SNICKQUEERI. De vill skapa trygga rum för kvinnor, icke-binära och transpersoner, där en kan prova på trähantverk. De har även en verkstad där dem tar emot kunduppdrag. Lova ser fram emot att träffa dig!

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Kursmaterial

Material och verktyg finns på plats.

 

Date And Time

2023-11-25 | 10:00 to
2023-11-26 | 15:15

Share With Friends