Täljjunta

Täljjuntan är en praktisk kurs som ger deltagarna möjlighet att utforska täljning med olika verktyg och tekniker. Kursen kräver inga förkunskaper inom täljning. Då vi utövar individuell handledning lämpar sig kursen både för personer som vill  introduceras till träslöjd men även mer erfarna slöjdare. Våra kurser bokas av dig som arrangör och riktar sig till kvinnor, ickebinära och transpersoner som vill prova träslöjd i ett tryggare rum. Teori vävs in i det praktiska arbetet. Kontakta oss för att boka, få mer information eller för att tillsammans arbeta fram ett koncept som passar er.

Kursens innehåll

Under kursen kommer deltagarna att lära sig att använda olika täljverktyg, inklusive yxa, kniv, bandkniv, täljkniv och skedkniv. Under kursen visar vi grundläggande täljningstekniker, lär oss om säkerhet, torkning och förvarning. Deltagarnen ges möjlighet att experimentera med att skapa egna föremål/objekt.

Kursens längd och format

Vi kan anpassa upplägg efter era behov. Andra brukar efterfråga en workshop på 3 timmar. Vi har tidigare även erbjudit drop-in-slöjd under hela dagar. Kontakta oss så hittar vi ett upplägg och pris som passar just er verksamhet!

Material och utrustning

Kursen tillhandahåller alla nödvändiga verktyg och material. Deltagarna behöver inte köpa eller tillhandahålla något själva. Ni som arrangörer behöver ordna sittplatser åt deltagarna.

KontakT