Kvällskurs

Som arrangör har du möjligheten att boka en kvällskurs i trähantverk med oss. Våra kurser riktar sig till kvinnor, ickebinära och transpersoner som önskar förvärva praktiska färdigheter och bygga upp självförtroendet för att skapa möbler och andra föremål. Vår främsta målsättning är att skapa en säker och inkluderande miljö där trähantverk kan utforskas. Kontakta oss nu för att boka, erhålla mer information eller skapa ett anpassat kurskoncept som uppfyller era behov.

Kursens innehåll

Under kursens gång får deltagarna lära sig om olika träslag och deras användningsområden. De kommer också få en genomgång av verkstaden, lära sig säkerhet, sammanfogningsmetoder, vilka verktyg och maskiner som är lämpliga för respektive projekt samt hur en använder dessa. Då alla deltagare har olika projekt tillämpar vi individuell handledning. Detta gör också att en kan delta oavsett tidigare vana. Teori blandas in i det praktiska arbetet. 

Kursens längd och format

Våra kvällskurser i trähantverk sträcker sig vanligtvis över tio träffar, med varje träff på tre timmar. Vi är dock flexibla och kan anpassa kurstiden efter era specifika behov och budget.

Material och utrustning

För denna kurs krävs tillgång till en verkstad med bänkplats åt varje deltagare. Deltagarna köper själv med sig virke eller tar med sig ett pågående projekt. Vi kan guida och assistera i viss mån innan kursstart. 

Kontakta oss