Helgkurs

Boka oss en hel helg! Vi kan arbeta fram olika koncept efter förutsättningar och önskemål. Ett koncept vi arbetat med tidigare är en Kåskurs. Kåskursen är en praktisk kurs som ger deltagarna möjlighet att utforska trähantverk med olika verktyg och tekniker. Kursen kräver inga förkunskaper. Då vi utövar individuell handledning och deltagarna gör sin egen kåsa lämpar sig kursen både för personer som vill  introduceras till trähantverk men även mer erfarna. Kontakta oss för att boka, få mer detaljerad information eller för att tillsammans arbeta fram ett koncept som passar er.

Kursens innehåll

Under kursen kommer deltagarna att lära sig om kåsans historia, att använda både handmaskiner och elektriska maskiner, säkerhet och ytbehandling. Teori blandas in i det praktiska arbetet. 

Kursens längd och format

För att göra en kåsa brukar vi ha tiderna 10:00-16:00 Lördag och söndag med 1 timmes lunch. 

Material och utrustning

 För denna kurs krävs en enklare verkstad med bänkplats åt varje deltagare. Det bör finnas en pelarborr, bandsåg och cirkel- eller vertikalputs. Vi behöver även skölpar, träklubba och sandpapper. Handverktyg och material kan vi tillgodose.  

Kontakt